Lojistik Bilisim Sistemleri Için Bir Sınıflandırma (Taksonomi)

Lojistik Bilisim Sistemleri – Bilişim Sistemleri, donanım, yazılım ve iletişim teknolojilerini bütünleştiren ve verinin toplanması, işlenmesi, depolanması ve bilgisayar ağları üzerinden istenen bir uca güvenli bir şekilde iletilerek kullanıcıların hizmetine sunulmasında kullanılan sistemlerdir. Bilişim sistemleri temel olarak belirtilen bu amaçlara hizmet eden bilgisayar donanımı ve yazılım uygulamalarını içerir. Bu donanım ve yazılımların geliştirilmesi, işletimi, yönetimi ve desteğini içeren hizmet süreçleri ilebilişim sistemleri oluşturulur ve sürdürülürler.

Günümüzde bilişim sistemlerinin yaygınlaşması ile çok fazla miktarda yeni kavram gündeme gelmektedir. Lojistik konusunda temel ilgi alanı olarak çalışan profesyonellerin kayda değer bir kısmı da dahil olmak üzere lojistikle ilgili pek çok kişi, Lojistik Bilişim Sistemleri’yle ilgili tüm resmi görebilecekleri bir kaynağa sahip değildir. Sınıflandırma (taksonomi), belli bir konudaki (örneğin bir bilim dalı konusundaki) bilgi birikiminin sınıflandırılmasını, bu konuyla ilgili gerçeklerin bütünsel bir çerçevede yapılandırılmasını konu alır (McCarthy and Keith, 2000). Bu makalede, Lojistik Bilişim Sistemleri kavramlarıyla ilgili büyük resmi bütünsel bir biçimde görebilmeyi sağlayacak bir sınıflandırma (taksonomi) sunulacaktır.

Ertek, G., Aba, B. (2012) “Lojistik Bilişim Sistemleri İçin Bir Sınıflandırma (Taksonomi)” Lojistik, Sayı: 25, Sayfa: 27-31.

Download
Lojistik Bilişim Sistemleri İçin Bir Siniflandirma (taksonomi)

Dr. Gurdal Ertek’in onerdigi kitaplar:

World-Class Warehousing and Material Handling, Second Edition

 

 

 

x

Share